Днес съществуват какви ли не странни професии. В миналото обаче хората са се занимавали с още по-странни работи, които вече не съществуват.

Вижте 5-те най-странни професии, които са вече в миналото.

Крадци на трупове

Тази професия е съществувала през XIX век, когато е било трудно да намериш труп за медицински цели. Крадците на трупове или така наречените "възкресители". Те били принудени да крадат трупове от гробищата и да ги доставят на университетите за научна работа.

Доставчик на мляко

Преди да бъдат изобретени хладилниците е имало човек, който всяка сутрин е разнасял мляко във всички домове. Млякото се разнасяло в стъклени бутилки, като клиентите е трябвало да оставят празни пред вратата.

До 2025 г. 50% от сегашните професии ще изчезнат

Ловци на плъхове

Ловците на плъхове хващали и убивали гризачите, за да предотвратят появяването на различни зарази. Те рискували здравето си, ровейки се в шахти и боклуци, за да ограничат популацията на плъховете през годините.

Събуждач

Преди да се появят будилниците е имало събуждачи, които ходели по домовете на хората и ги събуждали. За услугата е била нужна предварителна заявка.
Тази професия е била много разпространена в Англия и Ирландия по време на индустриалната революция.

Гадже под наем, но... в Япония

Зaпaлвaч нa yлични лaмпи

Πpeди нaвлизaнeтo нa eлeĸтpичecĸoтo ocвeтлeниe, все някой е трябвало да обслужва уличните лампи. Така се заражда професията запалвач на улични лампи. Запалвачите изпoлзвaли дълги пpъти, c ĸoитo пaлeли гaзoвитe yлични лaмпи.