Тя слага в джоба си и младите: на 93 години Елзе Функ е все още необичайно подвижна и позитивно настроена към живота. Затова ѝ помага спортът. Елзе е навярно най-възрастната треньорка по йога в Германия.

„Истинската красота на йогата е в нейното безкрайно разнообразие, което предлага на всекиго по нещо, независимо от възрастта“, казва Елзе.

Тя не използва ароматни пръчици, нито звънчета. При нея йогата е в чист вид, без излишни ефекти. Тя участва активно в упражненията, които показва на останалите. За участниците в курса това е много впечатляващо, а за някои е повод да се замислят за собствената си обездвиженост. 

Стогодишна преподавателка по йога не смята да се отказва от практика

Участниците в курса са впечатлени от добрата спортна форма и издръжливостта на своята инструкторка. Час и половина тя не спира да говори и едновременно да прави различните упражнения. 

Още от малка Елзе е искала да се играе йога и преминала съответното обучение, много преди йогата да стане модерно занимание. И днес денят на Елзе започва с 30-минутна тренировка в леглото. Преди да отиде в залата, тя изпива една супена лъжица слънчогледово олио.

Йогата и медитацията борят дори тежки форми на стрес

Това, което я крепи най-силно е позитивното й отношение към живота. Възрастната жена не разбира интереса към нея, но се радва искрено, че толкова много хора искат да са в курса й по йога .
 
Deutsche Welle