двойка
двойка / Thinkstock/Getty Images
Изневярата понякога помага
Защо някои връзки са дълготрайни, а други се провалят? Кога е най-добре да се разделим с партньора си и коя всъщност е тайната на вечната любов? Сигурно много от вас са си задавали тези въпроси.

Защо мъжът и жената обичат различно и кой изневерява повече?

Търсим отговорите от Роналд Вебер, терапевт и брачен консултант, според когото никой не може да избегне трудните моменти в една връзка, важно е партньорите да ги приемат като нещо съвсем естествено, както и да не повтарят грешките от миналото.

Не бързайте с раздялата!

Според Роналд Вебер изневярата например може да се отрази добре и на двамата. Той е убеден, че една авантюра може да помогне на партньорите да осъзнаят от какво имат нужда, за да бъдат щастливи заедно. По този начин те биха могли да преодолеят кризата и да дадат нов тласък на връзката си.

Круизът на лайнера "Азамара куест" предлага забавления за възрастни, които обещава да "изведат връзката ви до следващо ниво, изживявайки забранените си фантазии по време на интимни уъркшопи за двойки".
Thinkstock/Getty Images

Вебер съветва двойките също така да не бързат да слагат край на връзката си, но и да не се борят на всяка цена да я спасят. Ако след изневяра отношенията между двама души са напълно съсипани, то това е знак, че те може би трябва да се разделят.

Какво издава позата при сън за вашата връзка? (СНИМКИ)

Освен изневярата, често причина за раздяла е и самото развитие на една връзка. След като любовните трепети между партньорите утихнат, връзката им просто се превръща в част от всекидневието. Това кара много двойки да се усъмнят както в чувствата, така и в смисъла на връзката си.

Сексът и любовта в началото на връзката и години по-късно

В стремежа си да стабилизират своите отношения някои партньори решават да имат деца. От една страна децата укрепват връзката, но от друга могат и много да я натоварят.

Каква е тайната на вечната любов?

Роналд Вебер е на мнение, че за много хора днес е трудно да останат дълго с един партньор, заради промяната в ценностната система. През 60-те години на миналия век връзките се крепяха върху уважението между партньорите, върху чувството за дълг и взаимната вярност, а днес те се базират главно на любов, нежност и разбирателство, казва брачният консултант.

Двете думи за перфектна връзка

За една успешна и дълготрайна връзка той препоръчва да се комбинират традиционни и съвременни ценности. Така връзките имат здрава основа, която ги крепи в трудни моменти.

Още съвети по темата с любовта и секса:

Осем причини да правите секс всеки ден

От какво зависи щастливият брак? Секс, смях и още нещо

Най-важните дати в световния секс календар