Тайната на дългия и щастлив брак не се крие в секса
Тайната на дългия и щастлив брак не се крие в секса / Thinkstock/Getty Images

Тайната на дългия и щастлив брак не е в изпълненията в спалнята, а в дългите задушевни разговори в кухнята, съобщи в. "Скотсман".

Изследване, обхванало двойки с над 10-годишен брак, показа, че най-важни за семейното щастие са комуникационните умения. Добрият секс е чак на 18-о от 20 места, много зад баналности като търпение, честност, уважение, вярност.

Сред 20-те полезни съвета за успешен брак е също постоянството, въпреки трудностите и пречките, които обикновено се появяват. Чувството за хумор и лекото отношение към проблемите също са полезни, както и компромисите. На 13-о място е съветът хората въобще да не сключват брак, а на 20-о да си дават лично пространство.

Изследването е поръчано от адвокатска кантора "Слейтър и Гордън" за въвеждането на медиация между съпрузи в криза. С новата услуга фирмата се опитва да допринесе семейните разпри да останат извън съда и така да бъдат намалени разходите за адвокати. Изследването е обхванало семейни двойки, които е трябвало да дадат един съществен за тях съвет за младоженци как бракът им да издържи 10 години.

Източник: БТА