Желева е готова да бъде еврокомисар
Желева е готова да бъде еврокомисар / cнимкa: Sofia Photo Agency
Желева е готова да бъде еврокомисар
22274
Желева е готова да бъде еврокомисар
  • Желева е готова да бъде еврокомисар

Днес Бойко Борисов заяви, че външният министър Румяна Желева е българския кандидат за еврокомисар. По думите му усилията на правителството ще са насочени към това тя да поеме сектора на енергетиката.

Пред Дарик Желева коментира, че приема номинацията с благодарност и е готова да се нагърби с отговорност. „Мисля, че България има потенциала да покаже какво може в повече от една области. Надявам се страната ни да получи добър ресор, който заслужава", каза още външният ни министър.

Тя обясни, че разпределението на ресора зависи от още 26 държави и от председателят на комисията. „Ние представяме няколко искания, няколко предложения и се борим за най-доброто. Мисля, че сме достатъчно ценни за всички, които тепърва вървят по трудния път на присъединявате към ЕС. Ние можем да бъдем много полезни с нашия опит, включително и с това, което трябва да се избягва", каза тя. 

„Мисля, че за месеците, в който съм външен министър на България, много неща се промениха в положителна посока. Възстановиха се спрени средства, по нов начин се гледа на България, оценяват се високо първите стъпки на правителството и съвсем конкретните резултати, които те носят", заяви още министър Желева. 

Разговорът в външния министър слушайте в прикачения аудиофайл