Задържан е заподозрян за убийството в Северния парк
Задържан е заподозрян за убийството в Северния парк / Sofia Photo Agency

Полицията задържа 31-годишен мъж от София за убийството на 27-годишна жена, чието тяло бе открито в неделя сутринта в беседка в Северния парк близо до жилищен комплекс "Свобода". Убиецът е затворник и в момента е настанен в общежитието в Казичене заради грабеж.

31-годишният убиец и жертвата живеели заедно от няколко години и имали две деца, съобщават от полицията. Пред разследващите арестуваният разказал, че докато излежавал присъдата си, 27-годишната му приятелка започнала да се занимава с проституция. Това е и мотивът за убийството, извършено от затворника, докато е в отпуск.

Престъплението било разкрито от полицията, след като криминалистите открили мобилния телефон на жената в дома на родителите на мъжа. По-късно станало и ясно, че убийството е извършено с малък кухненски нож, който бил открит от полицаите, захвърлен в тревата близо до Северния парк в София.

Убиецът е задържан за 72 часа в Четвърто РПУ в София, тъй като според полицаите след престъплението не се е върнал навреме в затвора в Казичене.