Венцислав Дамянов, по прякор Венци Боксьора, който вчера беше пуснат под домашен арест, е задържан отново тази вечер при специализирана акция на СДВР в Световрачене. По неофициална информация са задържани и трима души от неговото обкръжение, съобщава NOVA.

Страх в Световрачене заради опасен рецидивист, жандармерията е в селото

По-рано днес жандармерия влезе в софийското село, след като пуснаха под домашен арест Венцислав Дамянов. Причината - масовият страх на хората там. Дамянов е обвинен в побои и закани с убийство. Местните хора твърдят, че рецидивистът всъщност не си стои у дома, а често излиза навън.

Местните хора твърдяха, че рецидивистът всъщност не си стои у дома, а често излиза навън. Думите им изглежда се потвърждават. Дамянов и още трима души са били арустувани снощи.

„Органите на МВР си свършиха работата прекрасно. Видяхме автомобил, който бе преследван от полицията. Говори се, че Венци не е бил вкъщи, а е бил навън. 20 минути след този случай научихме, че той е задържан. Научихме, че той не е имал и поставена гривна”, разказват хора от селото.

Серия от побои, нападения с брадва и унижения в софийско село (ВИДЕО)

„Със сигурност сме доста по-спокойни след ареста на г-н Дамянов. Вчера ни потърсиха следователи, за да ни разпитат за случая. След интервюто за NOVA бях потърсен отново”, добавят други потърпевши на Боксьора.

„Органите на МВР започнаха да си вършат работата и резултатите веднага са ясни”, казва управителят на потрошения от Венци Боксора ресторант.

Дамянов беше задържан преди седмица. След ареста Софийската районна прокуратура му повдигна две обвинения. Едното - за закана с убийство. Софийският градски съд обаче го пусна под домашен арест.