Колкото и да увъртат и да се правят на недостъпни, от лагера на Антъни Джошуа няма да имат друга опция за следващ мач, освен да е с Кубрат Пулев. Това стана ясно от изказване на промоутъра на британеца Еди Хърн, пише gong.bg

Кубрат Пулев вече е лейтенант, обеща да помага в подготовката на армията (СНИМКИ)

В навечерието на 2020 г. импресариото в доста нагъл стил нападна Кобрата, а също така обяви, че ако той не играе по техните правила, сделка за мач няма да има. Мениджърът досега винаги излизаше с аргумента, че за клиента му има и друга опция за двубой, ако не се разбере с Пулев, който е задължителен претендент за световната титла във версия IBF.

Тервел Пулев грабна интерконтиненталната титла след победа в 12 рунда

Хърн винаги е твърдял, че Джошуа може да се бие с Олександър Усик, който пък е задължителен претендент в WBO. Там нещата се улесняват драстично, защото импресариото се грижи за правата и на двамата боксьори. И, както го бъзикат в боксовия свят, „няма да му е трудно да се разбере със себе си“.

Кобрата: Загубата носи повече, защото тя те учи (ВИДЕО)

Сега обаче става ясно, че самият украинец предпочита да проведе още един двубой на професионалния ринг, преди да се срещне с британския доминант в тежка категория. Затова Хърн е принуден от клиента си да му договори мач с Дерек Чисора в средата на март, а чак след това ще се мисли за мач с Джошуа. Това ограничава драстично опциите пред британеца, който не може да проведе двубой с друг опонент, докато има заложени задължителни претенденти пред себе си. За да се бие с друг, той трябва да оваканти титлите си, а въпреки всички заплахи от импресариото, това засега не стои на дневен ред, защото графикът на другите големи имена в категорията е запълнен. И така Джошуа, иска или не иска, ще трябва да се бие с Кубрат.

Има ли нова любов в живота на Кубрат Пулев? (ВИДЕО)

„Олександър Усик е много трезвомислещо момче. Той иска да има още един голям двубой, преди да се изправи срещу Джошуа. Затова сега му редим мач с Дерек Чисора. Все пак не трябва да мислим, че мач Усик-Джошуа е гарантиран. Все пак Антъни може да падне от Пулев, може да се контузи, може да освободи колана си, така че има много вероятности“.

Братя Пулеви за битките на ринга и извън него (ВИДЕО)

„Но съм сигурен, че един ден ще видим двубой между двамата. Това би било велик мач, колосално събитие, между двама от най-великите боксьори в момента. Вярвам, че няма да се стигне до овакантяване на титлите на Антъни и ще видим очакваните битки", заяви Хърн.

 
gong.bg