Кубрат Пулев
Кубрат Пулев / NOVA

През уикенда братя Пулеви ще се качат на ринга за следващите си мачове. Тервел се изправя срещу германеца Каи Курзава на галавечер в Кьолн, а двубоят на Кубрат срещу американеца Райдъл Букър във Фресно, Калифорния ще стартира в 5 часа сутринта в неделя, 10 ноември, и ще се излъчва Diema Sport.

Кубрат Пулев провежда подготовката си в Лас Вегас, а в интервю за NOVA той разкри каква е разликата между трениворките в Европа и отвъд Океана. "Различен е стилът на боксиране, както и треньорите и методиката. В Европа също има големи специалисти", каза Пулев.


Кубрат Пулев излиза срещу Райдъл Букър в Калифорния
 

Най-добрият български професионален боксьор категорично отрича спекулациите, че някой може да  му отнеме правото да се боксира за световната титла на Международната боксова федерация. "Има правила на IBF, които гарантират, че аз съм официалният претендент и тези правила се спазват. Концентрирал съм се върху този мач с цел да победя и после ще гледам победителя между Руис и Джошуа", заяви Кубрат.


Не семейство, а истинска мечта. Тервел Пулев има наистина всичко (ВИДЕО)


Кобрата няма да има подкрепата на своя брат на мача си с американеца Райдъл Букър, защото Тервел се завръща на ринга в петък на галавечер в Кьолн. "За съжаление, той няма да присъства на моя мач, както и аз на неговия. Така се наредиха нещата", каза Пулев.

По-малкият брат на Кубрат - Тервел, ще се бие срещу германеца Каи Курзава. Това ще бъде първият му мач от месец март, когато счупи палец на лявата си ръка по време на двубой с Мич Уилямс. "Отдавна съм я забравил въпросната контузия. От 2-3 месеца тренирам на пълни обороти", каза Тервел Пулев.

42-годишният Курзава има 38 победи и 8 загуби, а Пулев е в серия от 13 в професионалния бокс. "Започнах да се усещам все по-добре, защото има разлика между олимпийския и професионалния бокс. Благодаря на българските фенове за подкрепата! Кубрат е мотивиран за предстоящия сблъсък. Мачът му е важен, въпреки че противникът не е познат на българската публика", каза още Тервел.

NOVA