Валери Симеонов и Волен Сидеров
Валери Симеонов и Волен Сидеров / БГНЕС
Ръководството на "Атака" сваля политическото си доверие от вицепремиера Валери Симеонов, обявиха от пресцентъра на партията.

"Ръководството на "Атака" сваля политическото си доверие от вицепремиера Валери Симеонов заради недопустимите обиди към хора с увреждания. Ще настояваме да бъде предложен друг представител на Патриотите за вицепремиер", се посочва още в съобщението.

По-рано председателят на парламентарната група на Обединени патриоти Волен Сидеров настоява за незабавно свикване на Коалиционния съвет (ГЕРБ - Обединени патриоти) до края на деня.

Валери Симеонов е готов да подаде оставка, но постави условия

"Настоявам за незабавно свикване на Коалиционния съвет /ГЕРБ - Обединени патриоти/ до края на деня - 22 октомври 2018 г., на който да бъде разгледан въпросът с недопустимото поведение на Валери Симеонов и незабавната му оставка като вицепремиер". Това се посочва в изявление на председателя Сидеров, съобщиха от пресцентъра на партията.

Майки от „Системата ни убива“ излизат на протест, искат оставката на Валери Симеонов

"В 21 век физическото отсъствие на премиера Бойко Борисов от страната не пречи да бъде осъществена конферентна връзка с него и той да участва в Коалиционния съвет, макар и от разстояние", смята Сидеров.

Протестиращите майки блокираха движението пред Министерски съвет

Искането на Сидеров за свикване на Коалиционен съвет е изпратено до премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, до председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, до вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов и до вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов.