/ / iStock/Getty Images
Днес облачността ще е значителна. Около и след обяд, главно в Северна България и планинските райони, ще започнат превалявания от дъжд. Вечерта ще се усилят и ще обхванат по-голямата част от страната. Преди обяд вятърът от северозапад ще отслабне и до края на деня в повечето райони ще се ориентира от североизток.

Дневните температури ще са по-ниски от днешните и преобладаващите максимални ще са между 12 и 17 градуса.
 

мъгла времето дъжд кола
iStock/Getty Images


По Черноморието облачността ще се увеличава. Вечерта от север ще започнат превалявания от дъжд. Преди обяд вятърът ще е умерен до силен от север-североизток; след обяд ще отслабва и ще се ориентира от изток. Максималните температури ще са между 11 и 14 градуса. Температурата на морската вода ще е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
 

дъжд облаци времето
iStock/Getty Images


Над планините ще е предимно облачно и главно в следобедните часове ще има превалявания от дъжд, над 2200 метра - от сняг, на по-ниска височина в Западна Стара планина, където валежите ще са по-значителни. Сутринта северозападният вятър ще отслабне, през деня ще се ориентира от юг-югозапад и ще бъде слаб до умерен. Максималната температура на 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.
 

планина дъжд облаци прогноза времето
iStock/Getty Images


Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА, НИМХ