Димитрина Попова е съпругата на загиналия над Шабла летец майор Валентин Терзиев. Тя сподели, че не приема експертизата за инцидента.

БГНЕС

Не приемам експертизата за инцидента със съпруга ми. Няма никаква загуба на пространствена ориентация в изпълнение на действията на пилота”, това каза в студиото на „На фокус с Лора Крумова” по NOVA Попова.

По думите й има много предварителни действия от страна на ръководни органи, които е трябвало да бъдат допускани до самото изпълнение на задачата.

БГНЕС

Не мисля, че вината трябва да се стоварва само върху този, който е ръководил полета. Поне не основно. В самата вечер може би да, но има много действия от страна на ръководни органи, които е трябвало да бъдат допускани до самото изпълнение на задачата. Аз знам кой е човекът, но няма да го кажа. Знам ги всичките, които са участвали тогава”, каза още тя.

Димитрина Попова сподели, че никой от ръководителите на майор Терзиев и някои от колегите му не са се обърнали към нея в лично качество да я попитат как е и да разговарят с нея. „В това съм най-обидена. Като човек, лично аз бих отишла и бих се извинила поне”, каза тя.

По повод това дали пилотите се опитват да се свържат с нея и дали "тя е гласът на тези, които нямат право да протестират", Димитрина казва:  "Всички са под страх, как да се свързват...", отговаря тя.
 
NOVA