Пред пилоните на НДК столичани протестираха срещу зеления сертификат.

Те носеха със себе си трибагреник и транспаранти с призив: "Отмяна на зеления сертификат"

"Най-хубавото време за протест е, когато времето е лошо", каза един от организаторите.

"Внесли са вече ваксините за децата. Винаги целта са били децата. Бъдещето. И когато ние се борим, трябва да знаем, че се борим за децата", каза друг от протестиращите. 

БГНЕС


Протестиращите са и против влизането на обществени места със зелен сертификат. Те не виждат смисъл в наличието му и поради факта, че и с него - в много държави така или иначе вече ще се прави и задължителен PCR тест няколко часа преди влизане в дадената страна.

БГНЕС


Вече стана ясно, че в Гърция, Австрия и Швейцария ще се влиза със задължителен PCR тест, независимо от това дали притежаваме зелен сертификат за ваксинация или преболедуване на COVID-19.

БГНЕС


От днес Гърция започна да изисква за всички влизащи в страната, навършили 5-годишна възраст, задължително негативен резултат от PCR тест, направен до 72 часа преди пътуването, или отрицателен бърз антигенен тест, направен до 24 часа преди пътуването.

От днес в Гърция само с отрицателен тест, холандците влизат в пълен локдаун

От понеделник, 20 декември, пътуващите за Австрия и Швейцария трябва да представят както сертификат за ваксинация или преболедуване на коронавирус, така и негативен резултат от PCR тест или антигенен тест.

Нови мерки за влизане в Австрия заради COVID-19

Швейцария въвежда влизане и с бърз антигенен тест

БГНЕС