Кандидатът за министър-председател на ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски отправи покани за срещи с представители на всички парламентарни групи в 48-ото Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Поканите са изпратени днес. 

За утре (8 декември) са планирани три срещи – с парламентарната група на „Демократична България“, от 10:30 ч. в зала „Изток“ на Народното събрание; с парламентарната група на „БСП за България“, от 11:30 ч. в зала „Изток“; с ПГ на „Български възход“, от 17.30 ч. в зала „Запад“.

За петък (9 декември) са планирани срещи с „Продължаваме промяната“, с ДПС и с „Възраждане“.

По време на срещите проф. Габровски ще представи визията си за съставяне на правителство с първия мандат и ще потърси подкрепа за такъв, уточняват от пресцентъра на ГЕРБ.

Проф. Николай Габровски получи папката с първия проучвателен мандат за съставяне на правителство от президента Румен Радев на 5 декември.

"Ще разчитаме най-вече на професионализъм, на хора, отдалечени от партийните структури, които са известни със своята експертиза в различните области", обясни пред журналисти визията си за управление номинираният за премиер от ГЕРБ-СДС.