/ ThinkStock/Getty Images
Жълт код в 12 области за опасно ниски температури
В неделя ще преобладава слънчево време, над Югоизточна България със значителна облачност и на отделни места там ще превали слаб сняг. Вятърът ще е от север-североизток, ще бъде слаб, в източните райони - умерен. Максималните температури ще са предимно между минус 2 и 3 градуса.

Зимата се завръща: Студ и сняг ни чакат следващите дни (ВИДЕО)

В 12 области в Западна и Централна България е обявен жълт код заради очаквани ниски температури. През целия ден отрицателни ще останат температурите в областите София-град, София-област, Перник, Ловеч, Габрово, Търговище, Разград и Шумен. В планинската част от областите Монтана, Враца и Велико Търново дневните температури също ще останат под нулата.
 
Ниски минимални стойности на термометрите се очакват и в област Кюстендил.

Жълт код е обявен и за черноморското крайбрежие. Преди обед поривите на вятъра от север-северозапад ще са със скорост до 15-20 м/с.

НИМХ

В планините облачността ще е променлива, по-значителна над източната половина от страната. Ще е почти без валежи. Ще духа умерен, по-високите и открити части и временно силен североизточен вятър и остават условията за снегонавявания. Максималната температура на височина 1200 м ще бъде около минус 5, на 2000 м - около минус 10 градуса.

ThinkStock/Getty Images

В понеделник ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността, по-значителни над южните райони от страната и на отделни места там ще превали слаб сняг. Вятърът и в Източна България ще отслабне, до вечерта ще се ориентира от запад-северозапад и във вторник ще се усили, дневните температурите ще се повишат; по-ниски ще са минималните в понеделник, на места все още до минус 10 - минус 12 градуса.

ThinkStock/Getty Images

Във вторник облачността ще е предимно висока и средна, привечер ще се увеличава и вплътнява.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ, БТА