Наводнени домове, и частично бедствено положение след пороя, който се изля над Черноморието ни. 

enlightenedЧастичното бедствено положение е обявено в Белослав. 

В града се образува свличане на земни маси, наноси от сухи треви и клони, наличие на избояла растителност - храсти и дървета, както и нерагламентирано изхвърлени строителни материали, образуващи препятствия за нормалното протичане на водата по канал по протежението на улица “Иван Вазов”, което е допринесло за преливането на дере “Иван Вазов”.



Опустошителна буря премина през Белослав, обявиха частично бедствено положение (СНИМКИ)

Поройният дъжд запуши дерето, от което водата се оттича към Плавателен канал 2, затова и има много наводнени жилищни сгради. Количеството паднал дъжд превишава в пъти месечните валежи и е невъзможно то да бъде поето от коритото на дере "Иван Вазов".

Създадена е комисия, която да установи причинените щети на жилищни сгради и самостоятелни обекти, като не е необходимо потърпевшите да подават писмени заявления в общинска администрация.

enlightenedНаводнени булеварди във Варна 

Наводни се детска градина във Варна. Първоначално бе обявено, че заради наводнението всички деца от детска градина "Детски свят" от кв. "Владиславово" са евакуирани, но по-късно информацията бе отречена.

При наводнението са пострадали сградата и дворът на детската градина.



Наводни се детска градина във Варна

Гръмотевична буря във Варна тази сутрин наводни централни булеварди, района около Автогарата и Летния театър. 

Огромен кестен падна на пътното платно на бул. "Приморски".

Варна след мощната буря: Отводняват подлези и премахват паднали дървета (СНИМКИ)

БГНЕС

Наводнен бе и столът на училище "Любен Каравелов" в квартал "Аспарухово".

Екипи на „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ и отдел „Дейности по защита на населението“ участваха в отводняването на два от подлезите на бул. „Княз Борис I“ - до Икономическия университет и автомобилният подлез на сп. „Почивка“.

enlightenedПаднали дървета и свлекли се земни маси в Каварна 

В област Добрич, като най-сериозна е обстановката в община Каварна.

Там има паднали дървета и наводнени мазета.



Порой наводни Каварна и създаде проблеми с тока и водата (СНИМКИ/ВИДЕО)

От общинската администрация предупредиха в социалните мрежи гражданите да минават с повишено внимание по улиците "Черноморска" и "Гларус", които водят от града към крайбрежната зона и обратно, поради наличие на свлекли се земни маси на пътното платно.



enlightenedВремето утре 

От Националния институт по метеорология и хидрология не са обявили предупредителни кодове за обилни валежи през утрешния ден (12 септември). 

В Западна и Централна България ще бъде слънчево. В сутрешните часове в котловините видимостта ще е временно намалена и ще има ниска облачност. 

Сутринта все още по-значителна ще бъде облачността в североизточните райони, където са възможни слаби превалявания от дъжд. До обяд и там облачността ще намалее и ще се установява слънчево време. Вятърът ще бъде слаб до умерен от запад-северозапад, в източните райони - от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София - около 26°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15°, на 2000 метра - около 11°.

Сутринта над северното черноморско крайбрежие ще има значителна облачност и на отделни места ще превалява слаб дъжд. До обяд облачността ще се разкъса и намалее и по цялото крайбрежие ще се установи слънчево време. Ще духа до умерен югоизточен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад. Максималните температури ще са 25°-27°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
 
БТА/БГНЕС/БНР