/ netinfo
Прокуратурата повдигна обвинение на 21-годишния мъж за изнасилване и убийство
Окръжната прокуратура в Русе е повдигнала обвинение на 21-годишния Северин Красимиров за изнасилване, представляващо особено тежък случай, и за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост на 30-годишната Виктория Маринова - административен директор на TVN и водеща на предаване. Това съобщи окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

Северин разказа на властите какво, кога и как се случило убийството на Виктория

Красимиров днес е бил разпитан, а в петък сутрин ще бъде внесено искане в съда да му бъде наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

Съдебният лекар д-р Пламен Димитров коментира по-рано днес, че на Красимиров му е взета ДНК-проба. Физическото му състояние било добро. Установени и документирани били всички травми, които той има.

Какви са последните разкрития около убийството в Русе?

Тежкото престъпление бе извършено на 6 октомври т.г. Тялото на Виктория Маринова беше открито в ранния следобед в обрасла с растителност зона край брега на Дунав. Четири дни по-късно в Германия за убийството бе задържан 21-годишният Северин Красимиров.
 

МВР, пресцентър


Северин признал, че ударил Виктория, но отрича да я е изнасилил

В изпълнение на издадена от Окръжната прокуратура в Русе Европейска заповед за арест той бе екстрадиран в България вчера, а днес бе конвоиран до следствения арест в Русе.
БТА