Нито една версия за убийството на Виктория Маринова не е изключена, заяви Сотир Цацаров
Нито една версия за убийството на 30-годишната Виктория Маринова не е изключена и до момента. „Хипотезата, че журналистката е нападната заради работата си, към момента не намира каквато и да е опора в доказателствата по делото. Това, което се работи в момента, основно е свързано с версията за спонтанно нападение”, заяви пред NOVA главният прокурор Сотир Цацаров.
 
Северин признал, че ударил Виктория, но отрича да я е изнасилил

При разпита пред германските власти Северин Красимиров не отрича извършеното убийство. Той го описва фрагментарно и отказва да говори за сексуалното посегателство. Според Цацаров обаче тези обяснения  не кореспондират със събраните доказателства. Той посочва, че няма информация, която да сочи предизвикване от страна на жертвата.
 
Германия ще екстрадира Северин Красимиров до няколко дни

"Става дума за грубо, брутално нападение, очевидно под остатъчното влияние на алкохол, а може би и наркотични вещества, чиято основна цел е била сексуално посегателство", каза Цацаров.
 

screenshoоt/vbox7


"Интересна подробност от разследването - когато отидохме в Русе заедно с  министъра на вътрешните работи и когато все още една голяма част от информацията за извършителя не беше събрана, там ни чакаше изготвен психопрофил от експертите от Института по криминалистика към МВР. Когато сега чета този профил, първо той отговаря на 90% на личността и мотивите на извършителя и второ, освен това, той е и едно свидетелство за доста добра професионална работа", разказа още Цацаров.
 
Разкриха подробности за задържания за убийството на Маринова

Във връзка с коментарите от медии и представители на европейски институции главният прокурор заяви, че е бил задействан "преднамерен сценарий, който целеше да покаже, че в България убиват журналисти заради тяхната разследваща дейност".
nova.bg