/ screenshoоt/vbox7
Северин Красимиров, обвинен задочно за убийството на журналистката Виктория Маринова, бе транспортиран от София до следствения арест  в Русе. Това съобщават от прокуратурата. Вчера Красимиров бе екстрадиран от Германия у нас. Той бе задържан във Федералната република по-рано този месец, след като бе обявен за издирване във връзка с повдигнато в негово отсъствие  обвинение за изнасилването и за жестокото убийство на Виктория Маринова в Русе на 6 октомври.

Северин Красимиров беше екстрадиран в България (СНИМКИ)

Окръжната прокуратура в Русе ще предприеме действия по привличане като обвиняем на Северин Красимиров и провеждане на неговия разпит в присъствието на защитник. Прокуратурата е планирала в четвъртък да се извърши  освидетелстване на обвиняемия с участието на съдебен лекар. Повече информация за действията на прокуратурата ще бъде предоставена на по- късен етап.

Какви са последните разкрития около убийството в Русе?

30-годишната телевизионна водеща Виктория Маринова е била изнасилена и убита в Русе на 6 октомври 2018 г. Сигналът за откритото тяло на жената е бил подаден същия ден минути преди 14.30 часа. Дни по-късно по настояване на българските власти в Германия като заподозрян за убийството бе задържан Северин Красимиров. Той е роден през 1997 г. в Русе и има криминална регистрация за кражба на цветни метали. Иззети са веществени доказателства, свързващи Красимиров с убийството. Открито е наличие на ДНК материал върху дрехите му от жертвата и от него, както и негов ДНК материал и върху жертвата, обясниха разследващите. На Красимиров задочно са повдигнати обвинения за изнасилване и убийство по особено жесток начин.