Северин Красимиров, който е заподозрян за убийството на Виктория Маринова, пристигна в България с полет от Франкфурт. Самолетът трябваше да кацне в 18:15 часа, но закъсня с около 10 минути. Служители на Главна дирекция “Охрана” изведоха Красимиров от задната част на самолета, в който пътува и представител на германските власти, за да следи дали са спазени човешките му права.

Какви са последните разкрития около убийството в Русе?

Северин Красимиров самолет екстрадиране
МВР, пресцентър

Около 30 минути след пристигането на полета Северин беше отведен в Националното следствие, където ще му бъде снето ДНК. Очаква се в четвъртък сутринта Красимиров да бъде отведен в Русе, където ще се гледа и мярката му за неотклонение след като прокуратурата му повдигне обвинение.
 
По-рано днес правосъдният министър Цецка Цачева обясни, че условията на ареста, в който ще бъде настанен Северин и за които настояваха да получат информация германските власти, отговарят на посочените стандарти.

Северин признал, че ударил Виктория, но отрича да я е изнасилил

Северин Красимиров самолет екстрадиране
МВР, пресцентър

30-годишната телевизионна водеща Виктория Маринова е била изнасилена и убита в Русе на 6 октомври 2018 г. Сигналът за откритото тяло на жената е бил подаден същия ден минути преди 14.30 часа.

Дни по-късно по настояване на българските власти в Германия като заподозрян за убийството бе задържан Северин Красимиров. Той е роден през 1997 г. в Русе и има криминална регистрация за кражба на цветни метали. Иззети са веществени доказателства, свързващи Красимиров с убийството.

Разкриха подробности за задържания за убийството на Маринова

Северин Красимиров самолет екстрадиране
МВР, пресцентър


Открито е наличие на ДНК материал върху дрехите му от жертвата и от него, както и негов ДНК материал и върху жертвата. На Красимиров задочно са повдигнати обвинения за изнасилване и убийство по особено жесток начин.