Сайт следи политиците спазват ли обещанията си

Сайт следи политиците спазват ли обещанията си
Сайт следи политиците спазват ли обещанията си

Сайт ще проследява степента на изпълнение на обещанията, дадени от премиера Бойко Борисов и правителството. Сайтът www.politikat.net е част от проекта „Гражданска инициатива за намаляване на политическото лицемерие" на фондацията, реализиран с помощта на Тръста за гражданско общество в Централна и Източна Европа, поясни Константин Павлов, представител на фондация „Четиринадесети януари".

„Сред целите на проекта са повишаване активността на гражданското общество и медиите, развитие на активна общност в интернет, която да поддържа и обогатява проекта, информационен архив с поетите ангажименти", посочи Павлов. Той изрази надежда инициативата да повлияе върху политиците, като ги направи по-предпазливи и последователни в своите изяви, намалявайки по този начин лицемерието в политическия живот в България.

Трите основни раздела на сайта са „Истинометър", „Ветропоказател" и „Бойкометър". Те ще проследяват степента на изпълнение на дадените обещания, доколко публичните личности се придържат към първоначално заявените си мнения по важни въпроси и в каква степен са изпълнени всички ангажименти, поети лично от премиера Бойко Борисов, посочва БТА.

От фондацията допълниха, че проектът е вдъхновен от американския „Обаметър", който си поставя подобни цели относно становищата на американския президент Барак Обама.