С и без Цветанов партия ГЕРБ ще си остане същата, смята Лютви Местан
С и без Цветанов партия ГЕРБ ще си остане същата, смята Лютви Местан / снимка: БГНЕС
С и без Цветанов партия ГЕРБ ще си остане същата, смята Лютви Местан
70333
С и без Цветанов партия ГЕРБ ще си остане същата, смята Лютви Местан
  • С и без Цветанов партия ГЕРБ ще си остане същата, смята Лютви Местан

Лидерът на ДПС Лютви Местан за пореден път изрази съмнения, че Бойко Борисов ще махне Цветан Цветанов от ГЕРБ. По повод скандала с депутата от ДПС Делян Пеевски и заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, Местан коментира още скандала с медийния чадър над криминални лица.

Значимият политически факт, свързан с тези разкрития, е, че вицепремиерът и министър на вътрешните работи, който трябва да се бори с престъпниците, иска медиен чедър върху някои от тях, смята лидерът на ДПС.

"Затова казах, че при ГЕРБ нямаше същинска борба срещу престъпността. Цялата им политика се свеждаше до подчиняване на престъпния свят над тяснопартийния интерес на ГЕРБ. И тези, които се подчинят на партийната повеля, са били оставени на мира и дори медиите са били помолени или върху медиите се е упражнявал натиск да осигурят медийния комфорт. Подобни политици, които искат закрила на престъпници, ако това е вярно, нямат място в политиката", каза Местан.

По думите му с Цветанов и без Цветанов партия ГЕРБ ще си остане същата, защото според Местан става ясно, че вече е късно Борисов да изчисти собствения си образ, дори ако се сбъдне прогнозата на председателя на ДПС, че лидерът на ГЕРБ вече е "пуснал заместника си по пързалката надолу".

Горчивата истина е, че Борисов и Цветанов са двете страни на едно и също нещо, наречено ГЕРБ, заключава Лютви Местан.