Президентът Първанов ще направи официално посещение в Азербайджан
Президентът Първанов ще направи официално посещение в Азербайджан / Sofia Photo Agency
Президентът Първанов ще направи официално посещение в Азербайджан
47004
Президентът Първанов ще направи официално посещение в Азербайджан
  • Президентът Първанов ще направи официално посещение в Азербайджан

Няколко двустранни документи ще бъдат подписани в присъствието на президентите на България и Азербайджан, по време на официалното посещение на Георги Първанов в Азербайджанската република, което започва днес.

Българският социален министър Тотю Младенови азербайджанският му колега Хасан Алекперов Физули ще положат подписите си под „Меморандум за сътрудничество между Министерството на труда и социалната политика на Република България и Министерството на социалната защита, труда и населението на Азербайджанската република".

Споразумение между правителствата на двете държави за обмен и защита на класифицирана информация ще подпишат Цвета Маркова - председател на Държавната комисия по сигурността на информацията и министърът на националната безопасност на Азербайджан генерал лейтенант Елдар Ахмед Махмудов.

Българският заместник-външен министър Константин Димитров и ректорът на Азербайджанската дипломатическа академия Хафиз Пашаев ще подпишат „Меморандум за сътрудничество между Дипломатическия институт към МВнР на Република България и Азербайджанската дипломатическа академия".

Договорът за сътрудничество в обучението и изследванията между Университета за национално и световно стопанство в Република България и Азербайджанския държавен икономически университет ще бъде подписан от ректорите на двете висши училища.

В рамките на първия ден от официалното посещение на Георги Първанов в Азербайджан предстои и награждаване с орден „Стара планина" с лента - с него ще бъде удостоен азербайджанският президент Илхам Алиев.