Протест на границата с Гърция. За втори път превозвачи и търговци се събират на пункта „Илинден – Ексохи”. Той е затворен от гръцките власти повече от месец заради пандемията.

От бранша искат бариерите да бъдат вдигнати за тировете, защото за водачите им дори не се изисква PCR-тест. А затворената граница удължава пътя им до Кулата, който е единственият отворен пункт.

Борисов поиска от Мицотакис облекчаване на трафика по границата с Гърция

"Тази блокада на границата ни се отразява сериозно, икономически ни затрунява, не можем да изпълняваме поръчките, които сме поели, договорите, които сме сключили. Имаме продукция от там, която трябва да вземем. Не виждаме как точно ще се оправи ситуацията", посочиха пред NOVA протестиращите. 

"Трябва да се намери начин пунктът да бъде отворен по най-бързия начин, защото ситуацията, в която сме изправени, е нещо, което трябва да е приоритет на нашето правителство. Очакваме бързи и категорични действия", допълниха още те. 

Протестът ще е днес от 17:00 до 19:00 ч. на кръстовището на село Господинци, което е основен път.

Вчера премиерът Бойко Борисов също поиска Гърция да облекчи движението през границата. Засега превозвачите не планират блокади на пътя към Илинден днес.
nova.bg