Мартин Трифонов
Мартин Трифонов
Той е обвинен в блудство, изнасилване и убийство по особено жесток начин на 7-годишната Кристин
Обвиненият за бруталното изнасилване и убийство на 7-годишната Кристин от село Сотиря Мартин Трифонов бе преместен от регионалната болница в Сливен в лечебното отделение на Софийския затвор, информира bTV.

Това е станало при засилени мерки за сигурност. Директорът на болницата в Сливен д-р Васислав Петров заяви, че арестантът е в стабилно здравословно състояние.

Ще помогне ли химическата кастрация срещу сексуалните престъпления?

След две операции заради огнестрелните рани при задържането му, се е наложила нова манипулация на десния крак. Това е причината Мартин Трифонов да остане за известно време в болницата към затвора.

Внесоха поправки срещу съкратеното производство при тежки престъпления

21-годишният мъж е обвинен в блудство, изнасилване и убийство по особено жесток начин на малкото момиченце.

В досъдебната фаза на разследването, Мартин направи пълни самопризнания пред служебния си защитник. Това беше повод близките на детето да започнат подписка за промяна в закона, според който самопризнания при тежко престъпления намаляват присъдата.

Закрила и психологическа подкрепа за пострадалото дете от Сотиря

Днес, 20 дни след убийството, кметът на Сливен Стефан Радев призова депутатите да подкрепят искането за такава промяна.

Само преди няколко дни в Сотиря беше направен и друг опит за сексулано посегателство над 8-годишно момиче. Двама мъже на възраст 15 г. и 65 г. бяха задържани, а полицията разследва блудство. Хората от селото призоваха властта за денонощно полицейско присъствие в населеното място.
 
 
bTV