/ Снимка: Дарик, архив
Районният съд в Сливен постанови задържане под стража на 68-годишния мъж и на 15-годишното момче, които направиха опит да изнасилят 7-годишно дете в село Сотиря, съобщи NOVA.

Ново посегателство върху 7-годишно момиченце в Сотиря

По-възрастният от двамата обвиняеми има и множество дела за кражби. За посегателството срещу момиченцето прокуратурата ще иска максималното наказание. Според Наказателния кодекс то е 8 години затвор.

Заради второ посегателство над дете, искат в Сотиря постоянно полицейско присъствие

Нов брутален опит за насилие върху седемгодишно момиченце в село Сотиря е станал на 30 август следобед, но този път детето е спасено. Това съобщи за Dariknews кметът на сливенското село Димчо Георгиев.
 
По думите му е имало опит за изнасилване на дете на възраст осем години от двама мъже, отново посред бял ден.

Експерт: Хората, които стават насилници, са преживявали насилие (ВИДЕО)

Инцидентът е станал в ромския квартал на Сотиря, но този път, за късмет, навреме се е намесила майката на детето, която се е развикала. Събрали са се много хора, повикана е била и полиция,разказа още кметът. Линейка е откарала момиченцето в сливенската болница.

Евродепутатът Джамбазки иска смъртна присъда за насилници на деца

Извършен му е медицински преглед в областната болница, след който е установено, че няма данни за изнасилване и то е било освободено, съобщи в събота сутрин пред БТА гл. комисар Димитър Величков, директор на ОД на МВР-Сливен.
nova.bg