Извършителите са задържани
Нов брутален опит за насилие върху седемгодишно момиченце в село Сотиря е станал в петък на 30 август следобед, но този път детето е спасено. Това съобщи за Dariknews кметът на сливенското село Димчо Георгиев.
 

По думите му е имало опит за изнасилване на дете на възраст осем години от двама мъже, отново посред бял ден.

Доживотен затвор без право на замяна за убиеца на Кристин поискаха сливенски граждани

Инцидентът е станал в ромския квартал на Сотиря, но този път, за късмет, навреме се е намесила майката на детето, която се е развикала. Събрали са се много хора, повикана е била и полиция, разказа още кметът. Линейка е откарала момиченцето в сливенската болница.

За случая в събота сутрин потвърдиха и от полицията.

Лекарят, транспортирал убитото момиченце от Сотиря: Бабата ми попречи да го прегледам

Детето е живо, в адекватно състояние, няма видими следи от насилие.

Извършен му е медицински преглед в областната болница, след който е установено, че няма данни за изнасилване и то е било освободено, съобщи в събота сутрин пред БТА гл. комисар Димитър Величков, директор на ОД на МВР-Сливен.

Бдение в памет на убитата 7-годишна Кристин се състоя в Сливен

Става дума за деца на 15 и 8 години, които живеят в един квартал и се познават. Задържано е момчето на 15 години и възрастен мъж, бездомник, който е обитавал постройката, където се смята, че е било извършено престъплението, допълни той.

"Когато получихме сигнала, по-малкият нападател беше избягал. Впоследствие полицията го хвана. Повече подробности ще дадат отговорните органи", обяви кметът на Сотиря Димчо Георгиев пред NOVA рано в събота.
 
Хората в селото са изключително притеснени след този втори пореден случай на насилие, само две седмици след жестокото убийство на 7-годишната Кристин.

Мартин Трифонов остава за постоянно в ареста

Кметът Димчо Георгиев бе категоричен, че трябват законови промени, за да се спрат подобни престъпления. "Ако може, трябва да има постоянно присъствие на полиция на селото", каза още Георгиев.