От партия "Продължаваме Промяната" заявиха, че вратата за преговори с БСП за съставяне на кабинет не е затворена. 

"Експертното правителство не е най-доброто. Някой трябва да носи отговорността и трябва да се знаят силите, които застават зад него. Все още не сме затворили вратата с БСП", каза пред NOVA депутатът от "Продължаваме промяната" Искрен Арабаджиев.

По думите му политическата формация не е взела решение дали е възможно да подкрепи кабинет с мандат, различен от нейния.

„Когато дойдем до този вариант, ще се съберем и ще кажем какво е нашето решение. Смятам, че все още не ни е затворена вратата за общ път с БСП. Показахме, че можем да работим с други партии в предходния парламент. Когато дойде мандата при нас, ако ГЕРБ не са успели да съставят правителство, ще свикаме партиите, с които можем да реализираме 16-те политики, които представихме”.

Арабаджиев коментира и параметрите на бюджета за следващата година. „Парите за социалната програма са включени и те не са финансирани от дълг. Увеличеният икономически ръст позволява изплащането им", подчерта депутатът. 

По думите му на макро ниво икономиката е добре. „Това, което държавата може да направи, е да влияе на минималната работна заплата. Предложението на ПП е тя да достигне 850 лв.”.

Според него към момента отстъпката от 25 стотинки за литър гориво работи добре. „Тя трябва да остане, но трябва да се види дали има ресурс във финансовото министерство”, подчерта той.  
nova.bg