Благодарим за конструктивния подход. Ние разговаряме за всички и сме отворени към всички. Търсим решенията, които работят. Това заяви президентът Росен Плевнелиев след приключване на разговорите на Контактната група с ПГ на ГЕРБ-СДС.

„Ние виждаме много по-голямо поле на съгласие. Търсейки това съгласие, ще се опитаме към края на този първи етап да излезем с проект на декларация, която да предложим на НС. Тя ще се фокусира върху решенията“, каза президентът Плевнелиев.

Атанасова: Трябва да покажем силата на съединението

Той още веднъж подчерта, че от Контактната група говорят с всички, включително и тези, които отказаха. Плевнелиев съобщи, че докато са се водили разговорите с ГЕРБ е пристигнало писмо от „Демократична България“. Преди това беше ясно, че "Продължаваме промяната" и "БСП за България" също са отказали среща с Паси и Плевнелиев.

ГЕРБ: Очакваме някои формации да преосмислят решенията си

„Получихме писмен отказ от тях, не сме изненадани. Но оставаме в контакт с всички, включително и тези, които ни отказаха“, каза той.

Плевнелиев съобщи, че по време на разговорите с ГЕРБ са обсъдени много теми от дневния ред на България – борбата с корупцията, съдебната реформа, геополитическата ситуация и др.

Според него корупцията се бори когато има прогнозируемост и прозрачност.

„Ще търсим консенсус и с другите политически партии гражданското общество да се въоръжи с цялата информация, за да има ефективен контрол“, каза той
БГНЕС