"Няма да подкрепим първия мандат", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в изявление след заседание на коалицията във вторник вечерта. Припомняме, че в понеделник президентът Радев връчи първия мандат за съставяне на правителство на кандидата на ГЕРБ за министър-председател Мария Габриел.

кирил петков решение
БТА


"Започваме да работим за втория мандат, който виждаме като единствената алтернатива пред България да не ходи на шести избори", категоричен бе Петков. Членовете на Националния съвет на "Продължаваме промяната" (ПП) се събраха на заседание в столичен хотел, заедно с коалиционният съвет на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ). В съвета участваха Кирил Петков, Асен Василев, Владислав Панев. 

Мария Габриел получи от президента първия мандат за съставяне на правителство
 

пп дб решение
БГНЕС


"Това, с което ще започнем е консултация с всички политически сили на парламента", обяви Христо Иванов.

христо иванов
БГНЕС


"Смятаме, че ситуацията, която се създаде в последните дни потвърждава нашата дългосрочна позиция, че българската политическа система не може да се нормализира без дълбока амбициозна промяна в конституцията, по отношение на ВСС и на прокуратурата", допълни Иванов.

"Видно е, че всичко останало дава къси съединения, така че ние ще започнем този разговор за да видим наистина има ли политическа база, на която може да се формира конституционно мнозинство, на база на което вторият мандат да бъде реализиран", заяви той. Иванов добави, че това ще бъде акцент на коалицията.

Иванов обяви, че ще от ПП-ДБ ще разговарят с всички политически сили.

пп решение
БТА


Подкрепа за кабинет с първия мандат – ясно ли е вече решението на ПП-ДБ

Във вторник депутатът от ПП-ДБ Йордан Терзийски припомни пред БНТ, че има решение на Националния съвет да не бъде подкрепен първият мандат на ГЕРБ. 

Борисов дойде изненадващо на срещата между Габриел и ПП-ДБ: Преспете и помислете

На брифинг в неделя кандидатът за премиер Мария Габриел обяви, че предлага експертен кабинет с времеви хоризонт от една година.