Пред ГЕРБ има три избора и те са много ясни. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков в кулоарите на парламента.

"Първо, правителство на ГЕРБ на малцинството, на личностите, на експертите, програмно. Отиват при ДПС и искат подкрепата на хора като Делян Пеевски. Избор две - казват не можем да направим правителство, мисля, че трябва да отиваме на избори", заяви той. 

Според него третият избор е много прост - подкрепят правителство с втория мандат.

"Ние бяхме абсолютно прозрачни от самото начало", добави Петков.

Явор Божанков: ГЕРБ наистина вярваха, че ще направим коалиция, това е проблемът

По думите му вече е време ГЕРБ да кажат кой от тези три реални избора могат да направят.

"Няма смисъл да се въртим в непрекъснати разговори за нещо. Или правят първото с ДПС, или казват отиваме на избори и губим историческо време, или да кажат подкрепяме това, което ние предложихме", подчерта Петков.

Отговорът „с огледална оферта“ от Десислава Атанасова от ГЕРБ не закъсня. 

За „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) обаче има само два варианта, коментира тя. 

Атанасова посочи, че първият вариант за ПП-ДБ е да подкрепят програмата на ГЕРБ-СДС „България след кризата – план за възстановяване“ с първия възможен мандат, защото те нямат опция да си избират каквото и да е. „Възраждане“ им отказаха, "Има такъв народ" им отказаха, ДПС им отказаха, БСП като че ли все още не са казали категорично дали биха подкрепили мандат на ПП, изброи тя.

ДПС вчера заявиха, че повече няма да водят разговори с тях, защото са ги пренебрегнали, ако цитирам точно, допълни Атанасова. От нас не искат участие на споделена отговорност, искат само да ги контролираме законодателно, коментира още председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

И вторият им вариант е избори, допълни тя. Е, кой има повече възможности, коментира в заключение Атанасова.
 
БГНЕС