"Една година война, една година човешки страдания, една година невинни жертви" - това написа лидерът на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков в социалната мрежа Фейсбук. 

От коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" пък обявиха, че ще настояват за създаването на специален международен трибунал, който да преследва "престъпленията на политическото и военното ръководство на Руската федерация и нейните съюзници". Това се казва в декларация на коалицията, с която отбелязаха годишнината от началото на войната в Украйна. "Режимът в Кремъл се опита със сила да ревизира международния ред и да установи своя имперски модел над Източна Европа." - отбелязват още от обединението. Според тях Русия е допуснала тежка грежка, подценявайки ролята на украинската нация да окаже съпротива върху агресията.

Бившят премиер Кирил Петков подкрепи тезата си и в социалната мрежа Фейсбук. Той сравни жилищен блок в Буча, разрушен от руска ракета, с блокове в столичния квартал "Младост" и допълни, че "Путин е останал в историята като неуспелия неадекватен диктатор, след който Русия е започнала своята промяна.

"От "Продължаваме промяната" декларират, че ще отстояват позицията на България като член на НАТО и ЕС и ще покрепят Украйна в евроатлантическите ѝ стремежи. От партията вярват, че ако Украйна спечели войната, това би била единствената надежда мирът в Европа да бъде възстановен.