работа
работа / iStock/Getty Images
По-малко от месец имат българските работодатели и работещи да се включат в конкурса #EU4FairWork за споделяне на добри практики, доказващи ползите от работата на светло, съобщават от ИА "Главна инспекция по труда".

Конкурсът се организира в рамките на Европейската кампания за деклариран труд. Крайният срок на конкурса е до 21 август 2020 г., докогато желаещите да участват трябва да изпратят снимка или видео до 90 секунди, заедно с кратко описание за ползите от декларирания труд за тях и техните семейства (ако са работници) или за тяхното предприятие (ако са работодатели). Работният език на конкурса е английски. Наградите са предметни - на стойност до 500 евро. Работодателите могат да използват конкурса и да промотират марката си, тъй като според правилата тя може да присъства на визуализирания материал.

Снимките и видеата в категория "Работници" ще се популяризират във Facebook страницата на EURES. Историите на работодателите за ползите за бизнеса от декларирания труд ще се популяризират главно през профила на Европейския орган по труда (ELA) в LinkedIn и в Twitter.

Директен достъп до профилите в социалните мрежи на организацията е осигурен и през сайта й https://www.ela.europa.eu/