Депутати почти се сбиха, един е със счупени очила, друг - одран по бузата
Работата на парламента започна с ескалация на напрежението и искри, след като депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Явор Божанков се опитваше да прочете декларация в отговор на такава, прочетена от парламентарната група на „Възраждане“.

Градусът на напрежението се повиши, след като Божанков заяви от парламентарната трибуна посочи, че "въпреки че говореха срещу меките китки, двамата с Цончо Ганев и Костадин Костадинов най-много ни съмняват, че са такива в това отношение", посочи Божанков, след като неколкократно бе прекъсван по време на опита си да прочете декларация от името на парламентарната група на ПП-ДБ.
 



В пленарната зала се получи суматоха, поради което председателят на парламента Росен Желязков даде 10-минутна почивка. В крайна сметка обаче, по предложение на Желязков заседанието беше прекратено, като решението беше подкрепено със 140 гласа "за".

Костадинов: Станахме свидетели на поредната позорна сцена на една позорна партия - ПП

На видео, разпространено от депутата от ПП-ДБ Искрен Митев се вижда, че депутатът от "Възраждане" Цончо Ганев наплюва някого в пленарната зала, вероятно в реплика на Явор Божанков.



След изказването на Божанков депутати от “Възраждане” отидоха на парламентарната трибуна, последваха ги народни представители от ПП-ДБ, и страстите се увеличиха, като се започна с реплики и бутане. Манол Пейков от ПП-ДБ е одран по бузата, а депутат от “Възраждане” се оказа със счупени очила. Дори и след обявена почивка страстите в залата не стихват

"Кой има интерес от референдум срещу еврозоната и НАТО, и иска да ни извади от ЕС. България гарантира своята сигурност, като членува в най-силния съюз в света - НАТО. В нито една страна от НАТО няма война. Извън НАТО, ние бихме виждали такива сцени, каквито виждаме в Бахмут", заяви Божанков. И подчерта, че "националните предатели са тези, които искат точно това. И когато "Възраждане" говорят за външна намеса, знаем си ги - те говориха срещу ваксините, излязоха ваксинирани, говориха срещу еврото, НПО-тата, срещу меки китки. Между другото, двамата с Цончо Ганев и Костадин Костадинов най-много ни съмняват в това отношение", заяви той.
 

БГНЕС



Депутатите решиха да разгледат утре на второ гласуване промените в Закона за съдебната власт, внесени от Министерския съвет, който според програмата беше първа точка за днес.

Борисов: ПП искат сами да носят отговорност с политически лица (ВИДЕО)

В дневния ред е записан проект на решение, с което Министерският съвет се задължава да изготви доклад във връзка с изпълнение на решение на Народното събрание (НС) от 12 януари т.г., според което правителството трябва да промени Плана за възстановяване и устойчивост в част "енергетика".
 

БГНЕС

БГНЕС

БГНЕС



Вносители на проекта са депутатите от „Възраждане“.