И от „Пирогов” прекратиха договора си с фирмата, доставяла развалена храна за пациентите им. В разследване на NOVA бе показано, че опасната храна се е давала дори и на децата, които са се лекували в спешната болница. От агенцията по безопасност на храните затвориха временно кухнята заради груби хигиенни нарушения.

След разкритията и десетките оплаквания от пациенти от Пирогов прекратиха договора си с фирмата. А инспектори от агенцията по безопасност на храните затвориха кухнята заради мръсотия. От вчера кухнята отново отвори врати. Там вече ще се готви храна само за частни детски градини, както и за Националната специализирана болница за физикална терапия и рехабилитация. За развалената храна главният готвач и управителят на базата разбрали от репортажа.

Фирма доставя развалена храна за пациентите на най-големите болници в София

„Аз откакто съм тук на работа не съм разбрал нито за развалено мляко, нито за развалени храни някъде. Как ми показаха по телевизията - толкова мухъл имало. Е, чакай! Изпрати ми го това мляко, ще бъдат уволнени веднага тези дето са го изпратили”, разказа Марио Николов, главен готвач.

„Мога да кажа, че лично старши сестри са ми се обаждали по телефона да благодарят колко ни е качествена храната”, каза управителят на базата Пламен Иванов.

Прокуратурата погна фирмата, доставяла развалена храна на най-големите болници в София

Не били виновни и за развалената храна. Вината била на болниците, твърдят още от фирмата, които днес поканиха медии в базата си.

От фирмата твърдят, че са завели дела срещу бившите готвачи, които разкриха, че са готвили с развалени продукти.
nova.bg