Няма да позволим прокуратурата да се използва като бухалка, не става дума само за Борисов, заяви Кирил Петков
Вярвам в силата на едно истинско правосъдие, вярвам в стандартните процедури на парламента и се надявам, че следвайки тях, ще достигнем до истинско правосъдие. Едновременно с това няма да позволим прокуратурата да се използва като бухалка. Не става дума само за г-н Борисов, а за всички възможни неща. Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, който се яви на разпит в Софийската районна прокуратура. 
 

БГНЕС


"Викат ме на разпит от Софийска районна прокуратура по тема, по която все още не съм запознат. Ако е като при Асен Василев предполагам, че е по повод заплахите срещу Радостин Василев, които той самият опроверга, така че се надавам, че ще бъде кратка среща. Нямам никакви притеснения”, заяви той.

Петков: Службите трябва да знаят, че реформите при тях са неизбежни

 “Не че имаме голямо доверие на прокуратурата, защото виждаме, че се заемат доста силни политически позиции, хем се появяват дела на трупчета, хем не, но в моя случай съм просто като свидетел”, каза Петков.

Той заяви категорично, че Весела Чернева е един от най-свестните съветници, които той е имал. “Използвайки нейното име вчера е този тип клевети, които показват острата нужда от огромна реформа в службите”, смята още Кирил Петков.

На излизане Петков уточни, че е отговарял на въпроси, свързани със записите, направени от отцепилия се от ПП-ДБ депутат Радостин Василев. "Според мен не работи сам. Той е един инструмент. Ясна е целта - да не се направи редовно правителство. Тези, които се надяват това, могат да са сигурни, че ще направим всичко възможно да има редовно правителство, без да правим компромиси, с които да се оправдаваме", посочи той.

"Нямаше въпроси за заплахи. Питаха ме как се е случил този запис - как Радостин Василев е записвал", заяви Петков и изрази мнение, че Василев е правил запис с друго устройство, тъй като през платформата Zoom излиза известие, когато някой записва ви

Вчера Софийската градска прокуратура предложи на главния прокурор да поиска имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов заради "Барселонагейт". Борисов обаче вече даде категорична заявка, че няма да си даде имунитета доброволно.
 

БГНЕС

БГНЕС


 
Рени Никифорова, Иван Лазаров/БТА, БГНЕС