"Истинският гарант на демокрацията са протестиращите. В България има гражданско общество, което като види атака към демокрацията, следващия след обяд пълни площада, това е истинската гаранция, че това, което успяваме да променим, ще остане променено."

Това заяви Кирил Петков от ПП на протеста пред президентството.

"Хората, които искат да върнат старите служби за сигурност, реално усещат, че губят историческото си време. Има няколко стотин хиляди българи, които казват България е европейска държава, България има нужда от европейско правителство и България няма път към Евразия и Изтока", посочи Петков.

"Идва промяната и при службите, те използват всички методи с прокуратурата, подслушвания, за да не се случи тази промяна. Трябва службите да знаят, че реформите при тях са неизбежни, България има нужда от работещо правителство и системи и ние ще го направим. Вярвам, че тези хора са гарантът, че България ще има европейско правителство и то ще направи реформите така, че да бъдем част от Шенген и еврозоната. Тези, които се опитват да подслушват, да се опитват да казват, че мирът в Европа е да си заврем главата под храстите, няма да стане", заяви той. 

Протест пред президентството: България е парламентарна република и пълноправен член на ЕС и НАТО

Асен Василев каза, че Европа е на кръстопът, спуска се нова желязна завеса в Европа, която разделя Европа на две – Европа свободна, демократична просперираща или Европа на бившия Съветски съюз. Националните предатели са тези, които искат да отклонят България от това да стои от правилната страна на тази желязна завеса.

БГНЕС

Весела Чернева е професионалист, истински българин, заставаме на 100 % зад нея. Всичките служби се опитват да ползват нейното име по грешния начин, каза Кирил Петков.
 
БГНЕС