/ БГНЕС
Петима министри ще отговарят на въпроси на депутати по време на редовния парламентарен контрол на Народното събрание на 12 април.
 
Първи пред депутатите ще застане министърът на околната среда и водите Нено Димов, който ще отговаря на шест въпроса. Сред питанията към него са и въпроси, касаещи качеството на атмосферния въздух в София, състоянието на защитените местности „Шабленско езеро“ и „Дуранкулашко езеро“, както и за екологичното състояние на река Драговищица, която бе замърсена от мина в село Карманица, Република Сърбия.
 
На един въпрос ще отговаря министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков - за мост на река Дунав между Силистра и Кълъраш.
 
Министърът на туризма Николина Ангелкова ще отчете пред депутатите постигнатите резултати за изминалия зимен сезон и ще представи мерки против некоректни туроператори.
 
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова ще отговаря на въпроси за ремонти на пътища и строителството на кръгово кръстовище на републиканския път I-5 между Димитровград и Хасково.
 
Към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев са отправени три питания – относно многопрофилната болница за активно лечение „Христо Ботев“ във Враца и възможностите за оказване на регламентирана държавна помощ на лечебното заведение; относно мерки за подобряване на лабораторните условия в Районните здравни инспекции, и относно централизирана обществена поръчка за търговията на лекарствени продукти.
БГНЕС