/ БГНЕС
Независимият народен представител Спас Панчев и депутати на Веселин Марешки спасиха пленарния ден. В началото на заседанието два пъти депутатите опитаха да съберат кворум, но неуспешно.
 
Едва на третия опит и с 45 минути закъснение, депутатите успяха да съберат кворум и да започне пленарното заседание. За да се събере необходимият минимум от 121 народни представители, на помощ дойдоха Спас Панчев и депутати от "Воля". В кулоарите на парламента Панчев обясни мотивите си: "Знам, че с моя глас днес има кворум. Ако погледнете регистрациите ми, ще видите, че се регистрирам редовно във всички парламенти, в които съм работил. Считам, че е нормално всеки народен представител за това, за което българските избиратели са го избрали, да го върши като работа, а не да стоят извън пленарната зала".
 
БСП и ДПС отказаха да се регистрират. От движението заявиха, че не са водили разговори със социалистите да саботират кворума. Крум Зарков от левицата аргументира поведението на БСП: "Майките на деца с увреждания още са навън. Тази палатка ни напомня, че не сме свършили работата си. Ние се солидаризираме с тяхното искане и няма да се регистрираме в Народното събрание, докато не получим оставката на Валери Симеонов".
 
Управляващите не видяха проблем в двата неуспешни опити за кворум. А в поведението на "Воля" не виждали нищо повече от идване на работа.