Пореден случай на безразсъдно шофиране и буквално "прелитане" по пътищата. Появи се ново видео, в което потребител с имена Дебора Радева, се "хвали", че шофира с 209 км/ч, посочва NOVA.

Според съветника на премиера по пътна безопасност и бивш началник на КАТ Тенчо Тенев има текст в закона, който може да вкара в затвора нарушителите на пътя. Той обаче не се използвал, защото за властите било по-лесно да ги глобяват. По думите на Тенев полицейските наряди са малобройни и проблемът с нарушенията на пътя е кадрови. 

Както има закон за футболното хулиганство, така трябва да има и за пътното”, категоричен е бившият шеф на КАТ.

Тенев подчерта, че най-големият проблем са младите шофьори.

Припомняме, че през изминалите месеци случаите на шофиране със скорост опасно много над допустимата зачестяват все повече. Последният фрапиращ случай, заради който полицията беше на крак, бе шофьор, който кара с 260 км/ч по столичното Околовръстно шосе. Мъжът сам се похвали за това в социалните мрежи, а от полицията обявиха, че автомобилът ще бъде спрян от движение.

Духовете се разбуниха много и около видеата на „Мис Силикон” Катрин Йорданова. Тя показа как шофира с превишена скорост в градски условия. Нейни бдителни последователи в социалните мрежи забелязаха, че на предното стъкло на автомобила има стикер „Република България - Народно събрание”.  Малко след това плеймейтката прекара една нощ в Районното, след като при рутинна проверка даде положителна проба за употреба на кокаин. Самата тя посочи, че не употребява никакви наркотици и активно се занимава със спортни дейности. Името на „Мис Силикон” всъщност нашумя през януари, когато тя се показа в социалните мрежи как шофира луксозния си автомобил с 256 км/ч.

Пре януари, пък, мъж качи клипове в социалните мрежи, на които демонстрира, че шофира с 260 км/ч на Околовръстното в София. 

През февруари кола „прелетя” с над 200 км/ч във Враца, а шофьорът се е похвалил със скоростта си отново в социалните мрежи. От полицията заявиха тогава че знаят кой е водачът. „Млад човек от Враца. Наказван е вече. За 2023 г. са му съставени 2 акта и 12 фиша.

Общо 24 души са ранени при 14 тежки катастрофи през последното денонощие, съобщиха на сайта си от МВР. 

От началото на месеца са станали 323 пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 19 души, а 394 са пострадали. От началото на годината 55 души са загубили живота си, ранените са 1028 , при 833 тежки катастрофи.

В сравнение с реалните данни за същия период на миналата година, от МВР отчитат девет жертви на пътнотранспортни произшествия по-малко. 

В София двама души са пострадали, станали са две тежки и 28 леки катастрофи. 

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня

По темата