/ pixabay.com
Днес облачността над страната ще е значителна, на места главно в източната половина от страната и планинските райони ще има слаби превалявания от дъжд. Ще се задържи ветровито, с умерен до силен вятър от северозапад, в източните райони – от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°. Атмосферното налягане е и ще се задържи близко до средното за октомври.

Над Черноморието облачността ще е значителна и на места ще превалява дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 14°-16°. Температурата на морската вода е 19°-20°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините облачността ще е значителна и на места ще превалява дъжд, над 1800 м – сняг. Ще духа силен, по билата и бурен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 9°, на 2000 метра – около 1°.

В неделя вятърът ще отслабне, облачността ще се разкъсва, над по-голямата част от страната и ще намалява, по-значителна ще се задържи преди обяд над североизточните и планинските райони. На отделни места там все още е възможно да превали слаб дъжд. Температурите още малко ще се понижат.

В понеделник ще преобладава слънчево време, през деня ще се затопли и максималните температури ще са между 15° и 20°, но сутринта ще бъде доста хладно. По-късно през деня от запад отново ще започне увеличение на облачността. Във вторник над Западна и Южна България ще има значителна облачност, на места там ще превали дъжд. Сутрешните температури ще се повишат, дневните слабо ще се понижат.