НС прие окончателно последни текстове от новия ГПК
НС прие окончателно последни текстове от новия ГПК / netinfo

Народното събрание обсъжда искането на „Атака” за създаване на временна анкетна комисия, която да проучи обстоятелствата около приватизацията на БТК.

Според Павел Шопов от „Атака” скандалите като този в НСО ще минават и заминават, но сделките като тази за приватизацията на БТК и магистрала „Тракия” винаги ще стоят на дневен ред, защото по думите му те представлявали откровена кражба и били изтъкани от корупция. Шопов посочи, че загуба за страната ни от раздържавяването на телекома е близо 1 милиард евро и попита защо БТК е продадена на 7 пъти по-ниска цена от реалната.

ДСБ ще подкрепят създаването на временна анкетна комисия в парламента за приватизацията на телекома, заяви от своя страна Иван Иванов. Длъжни сме като морален жест към избирателите да се произнесем по тази скандална сделка, категоричен беше той.

На трибуната застават хора, които докато бяха в управлението, не успаха да приватизират БТК, заяви от своя страна Михаил Мирчев от НДСВ. По думите му прави чест на предишния кабинет да включи в списък дружествата като БТК за приватизация само след приемане на стратегия, както и стана, добави той.

Дебатът продължава. Очаква се мнозинството да отхвърли искането на „Атака”. По-рано парламентът прие окончателно последните текстове от новия Граждански процесуален кодекс и записаха, че той ще влезе в сила от 1 март догодина.