Двама служители на ГКПП „Аерогара София“ са наказани заради избягал виетнамец през служебен вход от зоната за отговорност на летището, посочва NOVA.
 
На 21 септември с полет от Дубай пристигнали двама виетнамски граждани с редовни документи и валидни български визи. Мъжете обаче не успели да обяснят целта на пътуването си. Граничарите им отнели паспортите и ги настанили в специално помещение. Два дни по късно - на 23 септември, единият от тях избягал през незаключен служебен вход. Часове по-късно е бил задържан в столицата.

13 септември: Уволнение и наказания на Летище София заради пуснатите без проверка пътници от Ливан

 
Днес стана ясно, че незаключена врата е причината задържаният на летището да пробие охраната и да успее да избяга.
 
Сега граничарите ще бъдат дисциплинарно наказани, след като проверка в МВР установила, че именно те не са упражнили контрол и са допуснали бягството. Наказанието им е порицание.

17 юли: Частен самолет излетял от Летище София, без да мине гранична проверка
 
Той е бил в транзитната зала, тоест лицето е било обработено за отпътуване от страната, бил е между нашите помещения и гейтовете за напускане на страната. Останал е за 10 минути без контрол, след което констатираме, че лицето е изчезнало”, обясни Стоян Иванов, зам.-директор на ГД "Гранична полиция".

На Летище София през март: Пътници от Франция влязоха в България без проверка
nova.bg