/ iStock/Getty Images
Мъж остана в ареста след обвинение в грабеж, това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата. И.Б. обжалва определение на Окръжния съд в Пловдив, с което му е взета мярка за неотклонение "задържане под стража", с искане за замяната й с "подписка".

Срещу него е повдигнато обвинение за грабеж на два мобилни телефона от жилището на мъж в пловдивския квартал "Изгрев", станало на 31 август, само 20 дни, след като обвиняемият е излязъл от затвора.

Апелативният съд прецени, че има достатъчно доказателства от свидетелски показания и разпознаване на извършителя от пострадалия, които са достатъчни, за да се направи извода, че правилно Окръжният съд е приел, че е налице обосновано предположение за съпричастност на И. Б. към престъплението, в което е обвинен.

Той е съден 11 пъти досега за престъпления против собствеността, а съвсем скоро е изтърпял последната си присъда, като е извършил грабежа в условията на опасен рецидив. За това съдът счита, че при по-лека мярка за неотклонение има опасност да извърши отново престъпление.

Определението на Апелативния съд в Пловдив е окончателно. Съдебното заседание се проведе чрез видеоконферентна връзка между ареста, където се намираше обвиняемият и съда.
БТА