полиция
полиция / DarikNews.bg, архив
МВР пусна нова снимка на издирвания за шесторното убийство в Нови Искър в новогодишната нощ. Още вчера 56-годишният Росен Ангелов бе обявен за общодържавно издирване. От полицията отправиха призив към хората, които го разпознаят и имат информация за местонахождението му, да подават сигнали на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР при гарантирана анонимност.

Издирваният за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов
МВР, пресцентър

Сарафов за убийствата в Нови Искър: Ангелов е действал сам, още не е задържан

Коли на жандармерията и тежка бронирана техника са в района на село Луково, като акцията по издирването на Ангелов става още по-мащабна, съобщи NOVA. От вчера там тече специализирана полицейска операция, като е била претърсена къщата на Ангелов.
 
В къщата на издирвания Росен Ангелов имало човек доскоро, компютърът бил включен (СНИМКИ)

На брифинг в петък следобед шефът на Националната следствена служба Борислав Сарафов и главният секретар на МВР Младен Маринов съобщиха, че категорично е доказано чрез ДНК експертиза, че именно Ангелов е извършител на жестокото престъпление по Нова година. От полицията обясняват, че той е действал сам и не е имал съучастник.

След шесторното убийство в Нови Искър: обявиха мъж за издирване (СНИМКА)

Ангелов имал връзка с убитата Кети Кюхова, която продължила шест месеца преди убийството. Смята се, че именно жената е била първата жертва на Ангелов. Тялото й бе открито на 3 януари в гориста местност край Нови Искър.

Снимката на Росен Ангелов, която МВР разпространи, когато го обяви за издирване на 4 януари
Снимката на Росен Ангелов, която МВР разпространи, когато го обяви за издирване на 4 януари/МВР

Шесторното убийство в Нови Искър: престъпление без аналог в най-близката ни история

Ден преди това в къща в града бяха открити телата на петима души - мъжът, с когото Кити живеела на семейни начала - на 41 години, доведения й син - на 20 години, дъщеря й - на 16 години, приятел на тийнейджърката и майката на Кети - на 72 години.