При тежка катастрофа с автобус на АМ „Тракия“ на 13 април загинаха 10 човека, а 20 бяха ранени
При тежка катастрофа с автобус на АМ „Тракия“ на 13 април загинаха 10 човека, а 20 бяха ранени / БГНЕС
По разпореждане на министъра на транспорта Ивайло Московски са изпратени екипи на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“за извършване на проверки на мястото на инцидента с автобуса на фирма „Юнион Ивкони” и в офиса на превозвача. Автобус на фирмата се обърна преди обяд на автомагистрала "Тракия" в района на Вакарел. По официални данни са загинали десет души, а поне 20 души са ранените. По непотвърдени данни загиналите са 10 човека. Автомобил засича автобуса и той се обърнал в канавката.

Тежка катастрофа с автобус на АМ „Тракия“, има жертви и ранени

Автобусът се е движил по редовна линия Бургас-София, притежава валиден технически преглед (№ 15440515 от 06.02.2018) и карта за допълнителен преглед. Превозното средство е с първа регистрация 14.08.2017 г. и е в лиценза на превозвача „Юнион Ивкони“.  Водачът на автобуса притежава всички необходими документи за извършването на обществен превоз на пътници.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков разпореди на Агенция „Пътна инфраструктура“ да бъде осигурен обходен маршрут.  Екипите на АПИ и пътно-поддържащата фирма оказват съдействие на МВР за организация на движението в района на инцидента.

Собственик на „Юнион Ивкони”: Кола се е завъртяла на пътя, автобусът се е ударил и е изхвърчал

Специализиран автомобил-лаборатория и експерти от ИААА са на мястото на инцидента и ще извършат всички допълнителни проверки след приключване на следствените дейности от органите на реда.