Младо момиче е в кома заради дупка на пътя
Младо момиче е в кома заради дупка на пътя / снимки: Novanews.bg

23-годишна студентка е в кома вече четвърти месец след пътен инцидент заради огромна дупка на магистралата, а виновни още няма. За да се събуди, Ивета има нужда от скъпоструваща рехабилитация в чужбина, съобщава Нова телевизия.

23-годишната студентка по стоматология Ивета изпада в кома след катастрофа, станала на 6 декември 2014 година, причинена от огромна дупка на магистрала. Инцидентът станал на автомагистрала „Хемус". Ивета и колегите й от Медицинския университет във Варна били на път към Пампорово, за да празнуват 8 декември. Стигат само до Провадия. Димитър, който кара колата, вижда дупката в последния момент. Движи се с около 90 километра в час.

Ивета се вози на задната седалка, без колан. При удара изхвърча на около три метра от автомобила. Намират я върху мантинелата, с тежка черепно-мозъчна травма. Оттогава е в болница „Света Анна" във Варна. Жизнените й показатели са стабилни, но лекарите не знаят дали ще се събуди.

Часове след инцидента огромната дупка е запълнена. Но за Ива е твърде късно. Защо дупката е запълнена чак след инцидента, от Агенция „Пътна инфраструктура" така и не ни обясниха. Не коментират инцидента, защото в момента тече досъдебно производство. И изразяват надежда Ивета скоро да оздравее.

Четири месеца след катастрофата дупката отново започва да придобива първоначалния си вид. Може би до следващия инцидент. А в съседство се отваря нова дупка, поредната в този участък.

Приятелите на Ивета събират средства за рехабилитация.

Дарителска сметка:
Титуляр: IVETA VALERIEVA KABAKCHIEVA
IBAN:BG04STSA93000022478022
BIC: STSABGSF
www.supportforivka.eu

Източник: Novanews.bg