/ БГНЕС
При мащабна спецакция на полицията и прокуратура разбиха високотехнологична наркооранжерия в голяма къща в столичния квартал "Драгалевци", има задържани двама души, съобщиха на брифинг пред медиите от СДВР и Прокуратурата. 

Наркооранжерията е разположена в триетажна къща. Криминалистите от сектор "Наркотици" при претърсване са открили голямо количество растения коноп с цел разпространение у нас и вероятно и зад граница. Открили са и много изсушена тревна маса, имало е и хашиш, обясни директорът на СДВР главен комисар Любомир Николов. 

Цялата къща е била оборудвана за целите на оранжерията, като на всеки етаж са били обособени различни по възраст растения, стана ясно на брифинга от Иво Илиев, заместник градски прокурор.

"В момента се извършват първоначални следствени действия, прави се претърсване на къщата, описват се всички обекти. По първоначална информация има над 250 саксии с растения на различна възраст, т.е. има различни реколти, а извършителите на деянието са си осигурили продукция за постоянно", посочи Иво Илиев, заместник градски прокурор, и допълни, че още днес е трябвало да има доставка в особено голямо количество"

Задържани са двама души - на 31 и 32 години, с криминални прояви, посочиха от полицията. Вероятно единият е организатор, а другият му е бил помагач, допълниха от прокуратурата. 

Досъдебното производство, което ще бъде образувано, ще бъде наблюдавано от Софийска градска прокуратура. То ще бъде за отглеждане на растения от вида на конопа, както и за държане на наркотични вещества с цел разпространение, обясни още заместник градският прокурор.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня