/ БГНЕС
"Редно е да благодарим на съвестните полицаи, които професионално и без напрежение върнаха реда в градовете. Това искаха и милиони българи - никой да не нарушава конституционното им право на свободно движение. МВР се вслуша и в призива на "Воля" отпреди седмица да въдвори ред, и в гласа на българите". Това заявява лидерът на "Воля" и заместник-председател на Народното събрание Веселин Марешки, цитиран от пресцентъра на партията.

МВР възстанови движението по всички блокирани кръстовища у нас (ВИДЕО)

"Подкрепям и другото право на хората - да протестират и да изразяват също толкова свободно гражданската си позиция. Но тези протести бяха опорочени. Лично присъствах на сценка как двама протестиращи си правеха селфи на фона на стотиците задръстени коли в София и коментираха с цинични думи, че са "прецакали" софиянци - не президента, не премиера, нито Народното събрание, срещу които уж протестират, а сънародниците си", посочва Веселин Марешки и пита това ли е смисълът на един политически протест.

29-и ден на антиправителствени протести, замеряха с яйца и домати централата на НФСБ (СНИМКИ)

"Всеки може да протестира, но това не може да става за сметка на нарушените права на хиляди други българи", коментира лидерът на "Воля". По думите му, не е време за разединение, а точно обратното - пълна мобилизация за спасяване на народа и България от кризата.
БТА