Магистратите показали, че ще работят за върховенството на закона
Магистратите показали, че ще работят за върховенството на закона / снимка: sxc.hu
Магистратите показали, че ще работят за върховенството на закона, според федералния прокурор Ливърмор
64343
Магистратите показали, че ще работят за върховенството на закона, според федералния прокурор Ливърмор
  • Магистратите показали, че ще работят за върховенството на закона, според федералния прокурор Ливърмор

В България се наблюдават затруднения по делата срещу хората зад кулисите, които не си цапат ръцете. Това каза федералният прокурор Робърт Ливърмор, който участва в конференция на тема "Върховенството на закона и организираната престъпност". Според Ливърмор на прокуратурата е най-трудно да събере доказателства именно срещу лидерите на престъпните групи.

Щатският федерален прокурор похвали работата на специализираните съд и прокуратура и каза, че те тепърва имат нужда от подкрепа, доверие и възможност за стабилно изграждане. Според Ливърмор в началото много хора си мислели, че присъдите ще се превърнат в арена за решаване на политически битки, но вместо това магистратите показали, че ще работят в името на върховенството на закона.

Прокуратурата трябва да се насочи към престъпници, които желаят да свидетелстват срещу главатарите си по делата за организирана престъпност, препоръча Ливърмор.

На конференцията присъства и заместник главният прокурор Ася Петрова. Тя каза, че очаква законодателят да възложи най-скоро да даде на обвинението нужните механизми и правомощия за противодействие и печелене на битката срещу организираната престъпност.